Salon 19 Alkotói Közösség

Bemutatótermünket a közösség tagjai számára hoztuk létre. Csapatunkat olyan tervezők alkotják, akik évek óta együtt dolgoznak, szakmai kapcsolatuk mellett, pedig baráti kapcsolatot is ápolnak egymással. A folyamatos közös munka eredménye pedig egy jól összeszokott csapat, rengeteg közös projekttel, kollaborációval és közös eseményekkel.
Ismerjetek meg minket, kövessetek közösségi oldalainkon is! 

Tervezőink

Less be a színfalak mögé, ismerd meg alkotóinkat! 


Hodlik Anna 

HA Bags

Hodlik Anna vagyok, 24 éves, a HA márka és a Salon 19 megálmodója.

Fiatal tervezőként az elsődleges célom az, hogy újat, egyedülállót alkossak.
Azoknak a Nőknek készítem a táskáimat, akik számára fontos az elegancia, a minőség és az egyediség.
Időtálló darabok, melyek az alkalmak mellett a hétköznapokban is megállják a helyüket. 
Letisztult vonalvezetés egy kis csavarral, bőrből sok szeretettel készítve. 

Annak érdekében, hogy nálam mindenki megtalálja a hozzá legjobban passzoló darabot, egyedi megrendelések készítését is vállalom!
Orovica Szilvia

Orovica Fashion

Gyermekeim születése előtt közgazdászként manageri pozícióban dolgoztam. Később a családom támogatása mellett visszaültem az iskola padba: 2017 júniusában végeztem a Mod'Artban divattervező szakon.

Mindez életem egyik legjobb döntése volt, hiszen mertem nagyot álmodni, és egy teljesen új világ felé nyitni.

A kollekcióim tervezésekor olyan nők inspirálnak, akik tudják, mit akarnak, valamint minden helyzetben "nagybetűs nők" tudnak maradni. Ennek a nőiességnek a kihangsúlyozása kerül előtérbe a ruhadarabjaimnál.

Az Orovica-nő elegáns, kifinomult darabokat visel, de még a letisztult öltözék megjelenésébe is igyekszik mindig egy kis csavart belecsempészni. A ruháim egyfajta önkifejezés részei, minden egyes ruhadarabom olyan, amit én magam is szívesen viselek.


Bozsik-Csengeri Adrienn

Tia Design

A kreativitás mindig fontos volt számomra, hiszen sminkesként számtalan fotózáson vettem részt. A sminkekben a színek végtelen játéka adta az ötletet, hogy maradandóbbat alkossak. Hisz a sminkekről legtöbbször egy fotó maradt. Így született meg bennem az ötlet, hogy kiegészítőket készítsek, így jött létre a Tia Design.

Az ékszerek elkészítésében a színek harmóniájára törekszem. A már kész darabok a saját fantázia világomat jelenítik meg. Ékszereim alapja újrahasznosított műanyag, amit hímzőfonallal, bőrrel, textilbőrrel borítok. Legtöbbször hangsúlyos, feltűnő darabokat készítek. Szeretek játszani a geometriai formákkal, és aszimmetrikus vonalakat is megjeleníteni a munkáimban.

Olyan nőknek tervezek, akik a hétköznapi megjelenésükhöz is szeretnek valami különlegeset adni.


Mészáros Nikolett

MeNi Design 

Mészáros Nikolett vagyok, végzettségem szerint közgazdász, a MeNi Design márka megálmodója, melyet 2022-ben indítottam útjára. Hosszú-hosszú évek óta foglalkozom ékszerkészítéssel, keltem életre az engem körülvevő világ inspirálta gyöngyékszereimet japán, cseh és osztrák üveggyöngyök felhasználásával.10 évesen merültem el nagymamámmal a népi fűzési technikák világában, mely egy igen erős alapot és lendületet adva repített el ide, ahol most tartok.Az elmúlt években autodidakta módon képeztem magamat, tanultam meg új technikákat, fedeztem fel ezt az elképesztően kreatív szakmát, mindezt saját magam örömére.Alkotásaim a hétköznapokon is hordható, de nem mindennapi, a fület kímélő darabok, melyeket a különleges színösszeállítás és formavilág tesz egyedivé, viselőjét megismételhetetlenné.


Végh Kata

Szín és Stílustanácsadó


Hogy zajlik nálam egy színtanácsadás?
Gyakori kérdés, ezért gondoltam érdemes egy posztban kifejtenem, nálam mi történik a színtanácsadáson. Először beszélgetünk kicsit, mert számomra fontos, hogy maximálisan rá tudjak hangolódni a vendégemre. Kíváncsi vagyok rá mit vár a tanácsadástól, mik a mozgató rugói, miért szeretne színesedni? Aztán rátérünk a színekre. Hogy működnek? Miért nem áll egyformán jól minden színárnyalat? Mi alapján előnyös egy szín? Mi befolyásolja a színválasztásainkat? Stb... Megannyi érdekes, izgalmas kérdés, melyre a válasz közelebb visz, a megoldáshoz és saját magunk megértéséhez is. A kendős tesztelésre ezt követően kerül sor. Közel 100 db színes kendő segítségével mutatom meg, milyen nagy különbség lehet az egyes színárnyalatok között, amikor az arc közelébe helyezem őket. A tükör előtt ülve mindenki számára láthatóvá válik, melyiktől lesz sápadt, fáradt az arc és melyiktől virul ki, frissül fel. A tesztelés végére bebizonyosodik, hogy mennyire objektív a színek hatása és a szubjektiv vélemények milyen mértékben képesek tévútra vinni bennünket. Az előnyös, természetes színvilágunkkal harmonizáló színek megmutatják, melyik színtípusba tartozunk a lehetséges 12 közül. Ennek ismerete nagy segítséget jelent a hétköznapokban. Hiszen az egyéni színpaletta alapján sokkal könnyebb eligazodni az üzletek kínálatában, ráadásul rengetegvidőt és pénzt spórolhatunk meg, ha tudatosan vásárolunk. De nemcsak az öltözködésben van jelentősége, hogy mely színtípusba tartozunk. A smink és hajszín megválasztásakor is fontos szempont, hogy harmonikus, fiatalos, de főként hozzánk illő színeket válasszunk, az aktuális trendektől függetlenül. A színtanácsadás végére szinte mindenkiben letisztul a kép, persze ezzel együtt sok kérdés is felvetődik. Ez természetes, hiszen az önismereti folyamat egy újabb szakasza veszi kezdetét azzal, hogy rádöbbenünk mennyi új szín vár még ránk és melyektől érdemes megválnuk. A színtanácsadás által elindított hosszútávú folyamat során, megértünk sok mindent magunkkal kapcsolatban. Ezért meggyőződésem, hogy a színtanácsadás messze túlmutat azon, hogy mely színek állnak jól nekünk. Ahogy szoktam mondani, a tanácsadás során én gyakorlatilag egy receptet adok át. Olyan receptet, melyhez az összes ajánlott hozzávalót érdemes felhasználni, hiszen így lehet az ízeket maximálisan kihozni az ételből. Természetesen mindenki a saját ízlése szerint úgy alkalmazza a tőlem hallottakat, vagyis a receptet, ahogy neki jól esik. Így lesz teljesen egyénre szabott, önazonos a végeredmény. És igazából pont ez a cél.Ezzel a poszttal remélem sikerült jónéhány kérdésre választ adni amely a témával kapcsolatosan gyakran felmerül, illetve a személyes gyakorlatomba is bepillantást nyerhett aki végigolvasta a posztot.Akiben felmerült, hogy szívesen eljönne hozzám és megismerkedne a színeivel, itt az oldalamon, vagy az alábbi elérhetőségeken kérhet időpontot vagy a közelgő ünnep alkalmából igényelhet ajándékutalványt is.
Szeretettel várlak! 


Krivanics Ágnes

Agnes Krivanics Design

Az Agnes Krivanics Design márka fő jellemzője a fenntarthatóság. Minden darab egyedi, fokozatos figyelmességgel és részletkidolgozással készül. Gazdag díszítés és a gondos anyag választás is fontos szerepet kap a tervezés és kivitelezés során. Zero waste, anyagmanipuláció és egyéb kézzel készült anyagszobrászati technikák alkalmazását követően formabontó szabásvonalak születnek, amelyekben viselőjük egyedülállónak érezheti magát!

Pécsi Viola

ViaMade

"A stílus hatalom, erő ami Benned van..."  

Pécsi Viola vagyok, a VIAmade márka megálmodója. Régi vágyam (mondhatni kisgyerekkori),
hogy saját márkát hozzak létre, melyben fontos a minőség és az elegancia. Termékeim a
sportosan elegáns, letisztult vonalat képviselik. Fontos a ruhadarabok kitalálásában,
elkészítésében, hogy az egyes fazonokat jól tudd alkalmazni sportos, illetve elegáns
öltözékedhez egyaránt. Anyagválasztásnál nagy hangsúlyt fektetek a jó minőségű, limitált
méretszámban kapható anyagok kiválasztására, melyből valóban egyedi, kevés darabszámú
ruhák készülnek. Ruháim tervezésénél fontos szempont, hogy olyan kollekciót hozzak létre,
melyet folyamatosan be tudnak a hölgyek építeni kapszula gardróbjukba. Szeretek ruháimba
belevinni egy kis pluszt. Ezt vagy egy más színnel, vagy egy érdekes textúrával valósítom meg.
A márka darabjainak kitalálásában valódi NŐK inspiráltak. Fontos kiemelnem, hogy a
ruhák/kollekciók kivitelezése egy személyben az én hatásköröm. A folyamatok közben
elengedhetetlennek tartom, hogy a fenntarthatóság jegyében, ügyeljek a minimális hulladék
képződésre, ezzel is védve környezetemet. Remélem a kiválasztott VIAmade szépség, legalább
olyan örömöt szerez Neked, mint amilyen odaadással készítettem.  


Magasházi Julianna

MJ glass design

A civil, reklámgrafikusi szakmámat az alkotási folyamat miatt választottam anno, amit nagyon szerettem...de az igazi önmegvalósító mesterséget és vele az anyagot, az üveget azonban csak kicsit később, már fiatal felnőttként ismertem meg. Azonnal szerelem lett a színes üveg és megmunkálási módjaiból a Tiffany-, később pedig az üvegolvasztás, vagyis a fusing technika.

Az üveg ereje, csillogása, fényei, a melege, a játékossága, ahogy a színek és a formák szinte azonnal megmozdulnak az izzó levegő hatására...ez az, ami számomra igazán vonzó az üvegben. Szenvedélyem és hitem e művészeti forma iránt a mai napig is minden kész üvegalkotással egyre csak nő.

Az ötvösséget, az új szakmámat is ennek a törékeny anyagnak a szolgálatába állítottam. Lenyűgöz, hogy valami, amit elképzelek néhány üvegdarabból és nemesfémből, egyedi és elegáns dizájn ékszerré alakítható. Szeretem ezt a folyamatot és élvezem a kihívást, hogy olyan kortárs darabokat készíthetek, amelyek értékes és örökbecsű ékszerekké válhatnak és amelyeket a modern nők, - mint amilyen te is vagy, - szeretettel fogadnak...

Márkám, az MJ glass design ars poeticája: "Ahol minden üvegnek története van..." , ezekből a mozzanatokból, mozaikokból épül hát fel és amely hűen tükrözidíszüvegeim "hátterét", születésük apropóját. Mindegyik alkotás egy darab belőlem, de mind egy külön világ. Tudom, hogy mi motivált, mi inspirált készítésük közben,egy megrendelésnél pedig már a vevő álma-vágya is benne van...egyszóval: történetük lesz...


Füzék Petra

WOGAA Woga márkát Füzék Petra indította 2020-ban. A selyem kiegészítők koncepciói szabad kézi rajzolással és digitális illusztrálással jönnek létre, melyek ezek után az olaszországi Comóban kerülnek elkészítésre. Minden egyes darab részleteinek kidolgozása szenvedéllyel és aprólékos munkával történik, végtelen szín- és minta kompozíció-kísérleteken keresztül.
A kendőket a legjobb minőségű szövetek és nyomtatási technikák felhasználásával hívják életre, emellett a Woga hisz az olasz kézművesség értékében és szakértelmében, valamint a gyártási hagyományok megőrzésében.
A gondos odafigyeléssel kidolgozott és előállított kendők kis mennyiségben készülnek, amelynek célja egyrészt a termékek egyediségének megőrzése, másrészt a bolygónkra gyakorolt negatív hatásunk csökkentése. A luxus kiegészítők kizárólag természetes szálakból - 100% selyemből készülnek.
Aki Woga kendőt vásárol, biztos lehet benne, hogy nem csak szemet gyönyörködtető, de minőségi és időtálló darabot vásárol.

1132 Visegrádi utca 19. 
Minden jog fenntartva 2020
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el